Isten Háta Mögött / Kopcsák Róbert: Körpanoráma, akkoriban

“Ők sokkal jobban szerettek a rosszul használt személyes névmásokba bújni. Például olyanokba, hogy én vagyok a probléma és te az együttérzés. Vagy, hogy én az öröm és te a magatehetetlenség.”


Körpanoráma, akkoriban

Nem volt köztünk, csak a semmi, meg az a néhány esetlen csendem.
Együtt kerestük ezeket: a félrehangolt gitárú, dalos lovag a fülhallgatókba gabalyodó, életunt királykisasszonnyal. Persze, nem jártunk sikerrel sem a szivárványok, sem az életfák alatt. Ők sokkal jobban szerettek a rosszul használt személyes névmásokba bújni. Például olyanokba, hogy én vagyok a probléma és te az együttérzés. Vagy, hogy én az öröm és te a magatehetetlenség.
Mikor erre a belebújásra rájöttél a fekete-sárkánytűz szemeidben, szerelmes lettél. Nem belém, hanem a csendembe. Abba a néma csuklásba, amely a hasamat a hányinger küszöbéig rázta. Amely a magányos szuperegó nevében az összes panaszát a gyomromba zárta. Amelyet olyan jól sikerült visszafojtsak, hogy már a létezésében sem hittem.
Valójában el akartam futni. Hallgatni bárhol lehet. Azonban azt mondtad, most kell boldog legyek, hát az lettem. Mindent élveztem. Szellemként kísérgetni téged, gyorskajáldákba pisilni járni és csillagok helyett csillárokat csodálni. Órákig bámultam a fekete-sárkánytűz szemed, kíváncsi voltam, mi van a füstje mögött, még akkor is, ha tudtam, csak a semmi. Pont olyan semmi, ami akkor közöttünk lebegett.
Szótlan, depressziós, vidámnak látszó semmi.

Producer: Rácz Roland
Szervezés: Herman Ákos
Operatőr: Kozák Máté
Fotó: Sebestény Csilla
Grafika: Zsarnóczay Zita

A helyszínt köszönjük a Bohém Tanyának!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s